Pizoccheri alla Valtellina
De Kok was vorige maand in Italië om inspiratie op te doen. Nieuwe ingredienten, nieuwe gerechten en interessante mensen. Zoals Enrico. die verse pasta maakt, in zijn winkeltje ergens achteraf in het dorpje Mandello del Laria, aan het meer van Lecco.
De ideale dag in Italië: cappuccino met een croissantje, pasta kiezen in de snoepwinkel van Enrico, een warme lunch en dan een dutje. Wat wil een mens nog meer? (eigenlijk alleen nog vrede)
Het lekkerst was zijn pasta gevuld met kastanjes. Een goede tweede waren de verse pizzoccheri – verse pasta o.b.v. 80% boekweitmeel. Gekookt en geserveerd met kool, aardappelen en kaas. Een klassiek gerecht uit Valtellina – (de bergen rechts boven Milaan).
Een heerlijk gerecht voor een stevige bergwandeling – of voor een natte druilerige grauwe dinsdag in het laagland.
1. Savooiekool snijden en 8-10 min koken
2. Aardappels in blokjes snijden en toevoegen aan kool. Nog eens 10 minuten koken.
3. Pasta erbij en weer 8-10 minuten koken.
4. Boter smelten en hele teen knoflook erdoor voor de smaak.
5. Groente en pasta in schaal scheppen met schuimspaan.
6. Boter erdoor / erover. Blokjes zachte (berg)kaas erdoor.
7. Parmezaan erover. Evt. nog even in de oven.
8. Serveren.
9. Eten
10. Slapen.
Uitgebreidere receptuur of ideeën:
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!