Bloemkool salade
De herfst komt er weer aan, genieten van nieuwe smaken. Courgette, sperziebonen zien we volgend jaar weer. Nu op naar aardperen, pompoen, paddestoelen en…bloemkool.
Een groente die we nu een aantal maanden kunnen eten. In deze salade komen twee leuke bereidingen samen: geraspt (of: couscous) en geroosterd. Samen met verse kruiden, zoete geroosterde ui, knapperige noten en granaatappelpitten.
Bloemkoolsalade met granaatappelpitten en pistachenoten
Ingrediënten
4 personen
- 800 gram bloemkool
- 1 middelgrote ui
- 80 ml olijfolie
- 25 gram peterselie
- 10 gram munt
- 10 gram dragon
- 80 gram granaatappelpitten
- 40 gram gepelde grof gehakte pistachenoten
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1,5 theelepel citroensap
- zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rasp een derde van de bloemkool grof en zet apart in een kom.
- Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes van 3 cm en doe in een andere kom.
- Snijd de ui in plakken en doe bij de bloemkoolroosjes. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1/4 theelepel zout en meng dit in de kom met bloemkool en ui.
- Verdeel dit mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bloemkool in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
- Hak de kruiden grof en rooster de pistachenoten licht.
- Meng de rest van de olijfolie met de komijn, citroensap en een snuf zout.
- Meng de geroosterde bloemkool, geraspte bloemkool, de vers gehakte kruiden, granaatappel, noten en dressing losjes door elkaar tot het net gemengd is.
- Serveer op een schaal.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!