Cantuccini
Cantuccini
Dat zijn de lekkerste biscotti (koekjes)
Wist je dat biscotto letterlijk – twee keer gebakken betekent? Daarom zijn ze zo hard, droog en lang houdbaar. En welk Nederlands woord, komt er vandaan? Inderdaad beschuit!
Deze koekjes zijn heerlijk bij de koffie of nog klassieker om te dippen in de zoete ‘heilige wijn’ uit Toscane: de Vin Santo.
Ingrediënten
(voor ongeveer 25 koekjes)
2 eieren
200 gram bloem
snufje zout
1 TL bakpoeder
120 gram kristalsuiker
100 gram blanke amandelen
Benodigdheden:
Kom / garde
Bakplaat bakpapier
Bereidingswijze:
Klop de eieren in een ruime kom los.
Voeg de gezeefde bloem toe, het bakpoeder, de suiker en een snuf zout.
Meng het goed, dit kan met een handmixer, met de hand of met een machine.
Voeg als laatste de amandelen toe en kneed tot een egaal deeg.
Vorm een lange staaf (of 2 als dat makkelijker is) van 4 centimeter breed.
Bak de staaf in ongeveer 20 minuten af op 180 graden.
Na 20 minuten haal je de staaf eruit en snij je mooie gelijke koekjes van 2 centimeter dik.
Leg de koekjes met de gesneden kant naar boven en bak nog 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!