salade kool mango ottolenghi

Vegetarische kookworkshop met recepten van Ottolenghi. Wil je (vaker) vegetarisch eten en ben je op zoek naar smaakvolle gerechten? Zoek je inspiratie voor gezonde recepten op basis van groentes? Wil je kennismaken met de Mediterrane-Oosterse keuken en op één avond veel proeven?

  • Duur: 1 les van 4 uur
  • Kosten: € 87,50 (inclusief recepten per mail en gebruik kookschort).
  • Dag: zondag 16.00 – 19.30 uur
  • Niveau: beginners / half-gevorderd
  • Data: 27-10-2024
  • Locatie: Boerin en de Kok, Amstelveen
  • Na deze workshop:
    • heb je min. 1 en max. 2 gerechten gekookt en 10 gerechten gezien en gegeten
    • ken je de belangrijkste ingrediënten voor de keuken van het Midden-Oosten
    • weet je meer over seizoensgroenten
    • heb je inspiratie om (meer) vegetarisch te koken.

Kookworkshop vegetarisch met recepten van Ottolenghi

Wil je (vaker) vegetarisch eten en ben je op zoek naar smaakvolle gerechten?

Zoek je inspiratie voor gezonde recepten op basis van groentes?

Wil je kennismaken met de Mediterrane-Oosterse keuken en op één avond veel proeven?

Doe mee met onze kookworkshop Ottolenghi.

De recepten van Yotam Ottolenghi zijn niet meer weg te denken uit de moderne keuken.

Gezond, vegetarisch, smaakvol, kleurrijk. Groentes, noten, kruiden, specerijen.

Hoe ziet de kookworkshop eruit?

In deze workshop kook je 2 gerechten uit zijn boeken. Daarnaast proef je natuurlijk wat de anderen maken zodat je na afloop met 10 nieuwe recepten de deur uitloopt.

Een greep uit de recepten die we afgelopen jaar kookten:

Sperziebonensalade met walnoot en freekeh (zomer)

Bulghursalade met paddestoelen, feta en dille (herfst)

De beroemde knoflooktaart (alle seizoenen)

Aubergine met granaatappel en karnemelksaus (zomer)

Pittig- zoete worteltjes (alle seizoenen

Rode kool met mango en cashewnoten (winter)

Pompoen met chili yoghurt en koriander saus (herfst, winter)

Seizoen

In deze workshops koken we met de seizoenen – Ottolenghi lente, zomer, herfst en winter. Zo leer koken met groente van het seizoen. Seizoensgroentes zijn:

  • lekker(der)
  • ruim voorradig (en goedkoper)
  • duurzamer
  • leuker want zo eet je elk seizoen weer anders

Vegetarisch

Deze workshops zijn vegetarisch. Wil je vegan koken? Stuur dan een mail zodat we je op de lijst kunnen zetten voor onze aankomende veganistische kookworkshop. De keuken van Ottolenghi leent zich goed om een plant based menu samen te stellen.

Aantal personen

Een open kookworkshop houdt in dat je je met 1,2 of 3 personen al kunt opgeven om mee te doen. Wil je deze workshop met een groep koken, dan kan dat natuurlijk ook.

Deze workshop wordt met maximaal 12 personen gevolgd.

Prijs

Deze workshop kost € 87,50 p.p. Dit is inclusief alle ingredienten, alle drankjes, gebruik kookschort en BTW.

Recepten

Na afloop sturen we je de recepten per mail.

Annuleringsvoorwaarden van deze workshop:

Als je kort van te voren afzegt, kan ik geen nieuwe deelnemers meer vinden. Daarom heb ik de volgende aanuleringsvoorwaarden.

a) Wanneer er tussen de opzegging en het plaatsvinden van de activiteit meer dan 42 dagen zitten zijn er geen annuleringskosten verschuldigd
b) 25% van het cursusbedrag is verschuldigd indien tussen de opzegging en het plaatsvinden van de activiteit minder dan 42 dagen zit;
c) 50% van het cursusbedrag is verschuldigd indien tussen de ontbinding en het plaatsvinden van de activiteit minder dan 28 dagen zit;
d) 75% is verschuldigd indien tussen de ontbinding en het plaatsvinden van de activiteit minder dan 14 dagen zit
e) Het volledige cursusbedrag is verschuldigd indien tussen de ontbinding en het plaatsvinden van de activiteit minder dan 7 dagen zit.