Siciliaanse couscous
Cousscous uit Sicilië? Ja, uit de stad Trapani, in het westen van Sicilië. Ik at het ooit in San Vito lo Capo – een on-Italiaans dorpje met vierkante witte huizen, rechte straten, aan een blauwe zee en aan de rand van een prachtig natuurreservaat. Het was de lekkerste couscous die ik ooit at. Hierbij het recept.
Couscous alla Trapanese
Ingrediënten:
4 personen
Bouillon
- graten, koppen, schalen van vis en zeevruchten
- wortel
- ui
- prei
- selderij
- peterseliestengels
- laurier
- 1 L water
Couscous en saus
- 1 ui
- 1 stengel selderij
- 1 wortel
- 1 teen knoflook
- 1 kg gemengde vis en zeevruchten
- 1 blik tomaat 400 gram
- 240 gr couscous
- 1 tl saffraan
- 1 tl paprikapoeder
- gehakte peterselie
- 50 gr amandelen
Benodigdheden:
- schaal voor couscous
- maatbeker
- pan voor bouillon
- pan voor vissaus
Bereidingswijze:
- Bak alle ingrediënten voor de visbouillon 5 minuten. Voeg dan het water toe en laat 30 minuten trekken. Zeef en breng op smaak met peper en zout.
- Fruit de ui met de wortel, selderij en knoflook. Voeg de tomaat uit blik toe en de helft van de visbouillon Laat dit 30 minuten koken.
- Roer saffraan en paprikapoeder door de kokende visbouillon. Voeg deze naar verhouding toe aan de couscous. (zie verpakking). Roer dit goed door, voeg goede olijfolie toe om klonteren tegen te gaan
- Hak de amandelen en rooster deze.
- Voeg de gemengde rauwe vis toe aan de tomatensaus. (garnalen wat later etc. zodat alles tegelijk gaar is.) Breng op smaak met zout en rode peper.
- Meng de amandelen en gehakte peterselie door de couscous en serveer met de zeevruchtensaus.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!