Snijplank: hout of plastic
Vaak krijg ik de vraag wat de beste snijplank is: hout of plastic.
In dit artikel van Nu.nl waarin een microbioloog van de Universiteit van Wageningen wordt geinterviewd over hygiene in de keuken wordt antwoord gegeven.
Geen tijd om te lezen; conclusie:
- Hout mag, ook in de horeca.
- Zorg dat bacterien niet kunnen uitgroeien.
- Gebruik niet een te kleine snijplank zodat de etensresten niet over het aanrecht gaan.
- De eco-stand van de vaatwasser doodt vanwege de lage temperatuur niet alle bacteriën.
- Snijdt geen verschillende producten op de plank (eerst rauwe kip en dan sla) om kruisbesmetting te voorkomen. Gebruik verschillende planken of was ze heel goed af tussendoor.
- Laat snijplanken op de kant drogen.
Voor je mes is hout beter, want dit is zachter.
Voor het hele artikel zie:
https://www.nu.nl/eten-en-drinken/6034644/de-snijplank-hout-of-plastic.html
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!