Thaise maaltijdsoep
Thaise groentesoep
2 personen (of klein voorgerecht voor 4)
Deze makkelijke en gezonde soep wordt extra lekker door smaakmakers als citroengras en limoenblad mee te laten trekken. Je kunt uiteraard varieren met de groentes.
Tijdens een van de eerste Cuisine Quarantaine kookte de Volkskrant ook mee. Zij publiceerden dit artikel over dit menu en deze online kookles.
Je kunt deze frisse komkommersalade erbij serveren
Ingredienten
● 1 el kokosolie (of neutrale olie)
● 1 el thaise currypasta
● 1 paprika
● 100 gram paksoi fijn
● 100 gram oesterzwam
● 1 middelgrote wortel chinoise
● 2 bosui in fijne ringetjes
● 400 ml kokosmelk
● 4 limoenbladeren (djeroek poeroet)
● 1 stengel citroengras gekneusd
● limoen
● 4 plakjes laos (galangal)
● 200 ml water (+-)
● zout naar smaak
● 20 gram koriander gehakt
(steeltjes en blaadjes apart)
Benodigdheden
Pan
Bereidingswijze
- Laat de kokosolie smelten in de pan op middelhoog vuur en voeg de currypasta toe.
- Voeg water, kokosmelk, limoenblad, citroengras en wortel toe en breng aan de kook.
- Snijd de wortel in schuine plakken of chinoise en voeg toe.
- Doe de overige groenten en de koriandersteeltjes erbij.
- Bewaar wat bosui en de korianderblaadjes voor garnering. Voeg zout toe naar smaak.
- Het is klaar als de groenten goed doorgewarmd zijn en nog bite hebben.
- Voeg nu limoensap naar smaak toe.
- Garneer met bosui en korianderblaadjes. Garneer evt. Extra met gefruite uitjes en / of
gehakte geroosterde pinda’s.
Variatietip voor thuis: Je kunt ook gele of rode currypasta gebruiken. En natuurlijk kun je eindeloos variëren in groenten, afhankelijk van het seizoen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!