Vegetarische kookcursus

Eindelijk. Ik ga een vegetarische kookcursus organiseren. Ik was het al lang van plan en nu komt het er van. Samen met chef Elaine Kense.

In 4 lessen leert zij je de basics van de vegetarische keuken. Hoe zorg je voor een compleet menu vol gezonde voedingsstoffen? Hoe kun je varieren in smaken? Wat zijn makkelijke gerechten die kinderen ook lekker vinden?

In een van de vegetarische kookworkshops, gaan we zelf burgers maken. Makkelijk, smaakvol en vol plantaardige eiwitten.

Om alvast in de stemming te komen, hieronder een recept voor een zelfgemaakte burger.

 

Burgers (4 stuks)

400 gram kikkererwten
120 gram wortelrasp
120 gram havervlokken
20 gram zontomaat fijngesneden
2 ui gesneden
2 knoflook fijn
Kruiden
1 ei
Chilipoeder
Zout
Olijfolie

Werkwijze
Oven 180

Maal de kikkererwten, haver, ui, knoflook, zontomaat en olijfolie grof in de keukenmachine.
Voeg ook zout, chili en kruiden door. Doe het mengsel in een kom en kneed de wortelrasp
en het ei erdoor. Het moet een samenhangend mengsel worden waar nog wel wat grove
stukken voor bite in zitten. Proef of er genoeg smaak aan zit, voeg eventueel meer zout en
kruiden toe.
Maak balletjes van 150 gram en maak behulp van een ring burgers op de bakplaat. Bak 15
minuten in de oven. Bak eventueel vlak voor serveren in een koekenpan met olie, of warm
op in oven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter