Wintersalade met kool, mango en cashew
Dit is een heerlijke salade van Ottolenghi. In de winter is er volop kool en koolsalade waarin je twee kleuren kool gebruikt is lekker fris en licht door de mango en limoen.
Zoete salade van rode kool
Ingrediënten
Voor de dressing
100 ml limoensap
1 stengel citroengras, in kleine stukjes gehakt
3 el honing
1 tl zoute sojasaus (bv. Kikkoman)
½ tl chilivlokken
4 el milde olijfolie
2 el sesamolie
Voor de salade
150 g cashewnoten
10 g boter
2 el suiker
½ tl zout
½ tl chilivlokken
7 binnenste bladen van een savooiekool (170g), of witte kool of spitskol, geschaafd
½ rode kool (270g), geschaafd
2 mango, geschild, ontpit en in dunne reepjes gesneden
1 rood pepertje, pitjes verwijderd en fijn gesneden
15 g verse muntblaadjes
20 g verse korianderblaadjes
Bereidingswijze
- Doe voor de dressing alle ingrediënten behalve de sesamolie en olijfolie in een kleine steelpan en laat even inkoken, tot het dik en stroperig is.
- Haal van het vuur en laat afkoelen. Daarna zeven boven een kom, beide soorten olie erdoor kloppen en opzij zetten.
- Doe de noten in een hete koekenpan en laat in enkele minuten lichtbruin worden, af en toe omschuddend.
- Voeg de boter toe en als die gesmolten is, suiker, zout en chilivlokken.
- Gebruik een houten lepel om constant te roeren, om de noten bedekt te houden met de suiker terwijl het caramelliseert. Let op, dit duurt slechts enkele minuten en de noten kunnen snel aanbranden.
- Giet de noten op een vel bakpapier en hak grof zodra ze zijn afgekoeld.
- Doe de geschaafde kool in een grote kom met de rest van de ingrediënten, de noten en de dressing. Maak indien nodig op smaak af met zout en serveer meteen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!